Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Happy Birthday to Itsmeblub & Myonlywish!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
16 van de 24 sterren behaald
Profiel
Amycha
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
Creatief Schrijven #1206-02-2015 14:51
Road of Life #1205-02-2015 17:35
Introductie...013-08-2013 13:46

 MeldenRoad of Life #1


Zo lang ik me kan herinneren ben ik op zoek naar de waarheid. Naar de betekenis van het leven en naar de manier om mijn eigen doelen te vinden.

Naar MEZELF en GELUK!
Zoektocht naar jezelf!

Iedereen gaat erdoor. Je bent steeds op zoek naar jezelf en je wilt niets anders dan geaccepteerd worden door de rest van de wereld.

Er bestaat geen enkele oplossing die bulletproof is. Maar toch wil ik je laten weten hoe ik het gedaan heb.

Lees hiernaast wat mijn verhaal is en hoe ik tot mezelf ben gekomen.
Mijn verhaal...

Ik ben 16 jaar van mijn leven gepest geweest. Nooit heb ik geweten hoe het voelde om goedkeuring te krijgen, wanneer een ouder trots is of hoe het voelt om geliefd te zijn.

Op mijn 20 jaar was ik het beu! Ik heb het besluit genomen om te veranderen. Maar hoe moest ik daar aan beginnen. En wie wilde ik eigenlijk worden? En wat wilde ik eigenlijk in mijn leven bereiken.

Mijn doel: Gelukkig worden, een gezin en een goed leven.

Om een of andere reden ben ik in die periode niet bij de juiste personen en ben ik nog verder die kant op gegaan waar ik absoluut niet heen wilde. Ik stond helemaal alleen, met mijn rug tegen de muur.

Een jaar later heb ik de stap gezet. Ik ben naar een Centrum voor Geestelijke Gezondheid gegaan en heb zelf de begeleiding van een psychologe aangevraagd. Die heeft mij beetje bij beetje laten inzien dat ik zelf keuzes kan maken en dat ik bepaal wie ik ben.

Constatatie 1: Ik doe voortaan wat ik vind dat er nodig is.

Ik heb mijn motorrijbewijs gehaald. Ik heb werk gezocht en ik ben gaan feesten. Mijn leven is mijn leven. Stilaan ben ik meer en meer geworden wie ik nu ben. Dankzij een goed liefje en een heerlijk leventje waarin ik zelf niets tekort kwam ben ik nu wie ik ben!

Maar nu is die liefde gedaan. Hij zegt teveel problemen te hebben en mij te beschermen voor hem, fysiek gezien dan. Hij zegt dat als hij een woede-uitbarsting krijgt en fysiek agressief wordt dat hij niet wil dat ik in zijn buurt ben. Daar kan ik mee leven, maar ondertussen ben ik weer een stap achteruit.

Constatatie 2: Om vooruit te gaan moet je eerst een stap achteruit!

Nu is het bijna 4 weken geleden en ik ben nog steeds aan het werken aan mezelf. Maar dat is niet erg, want je blijft het de rest van je leven doen. Ik kom steeds dichter bij wie ik wil zijn en waar ik wil gaan met mijn leven, en dat maakt me steeds gelukkiger. Jij kan dit ook!
Wie ben ik?

Het is niet eenvoudig uit te leggen, maar toch ga ik het in enkele stappen proberen te zeggen.

Stap 1
Zet een figuurlijke stap naar achter. Bekijk jezelf eens objectief! Wat is er mis met je en wat is er super aan je? Schrijf die dingen op.

Stap 2
Focus op de dingen die je leuk vind aan jezelf. Ga na bij je vrienden wat zij zien dat er mis is en dat er super is. Schrijf ook die dingen op.

Stap 3
Ga niet denken dat je op 1-2-3 anders kan zijn. Het vergt tijd en je kan het niet alleen! Vraag hulp en vraag begrip. Maar vertel die mensen ook waarom je het doet! Om gelukkig te worden.

Stap 4
Je persoonlijkheid reflecteren naar de buitenkant. Doe iets gewaagd met je uiterlijk, maar zorg dat het JIJ blijft.

Stap 5
Wat zijn je dromen? Zoek een andere hobby, ga sporten, etc. Doe dingen die buiten je oude levensstijl vallen. Jij moet gelukkig zijn met jezelf.

Stap 6
Gelukkig zijn en jezelf zijn, en dat reflecteren naar de anderen. Dat zorgt ervoor dat mensen je gaan accepteren en dat jij hun inspireert om hetzelfde te doen. Stop dat masker maar lekker tussen het vuilnis, jij hebt het niet meer nodig!!!

Als er nog vragen zijn, aarzel niet ze te stellen!!!
>

Reactie plaatsen

Reageer op de blog Road of Life #1 van Amycha .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Amycha schreef op 05-02 17:39:
Amycha schreef:
Bram schreef:
Amycha schreef:
Bram schreef:
HEE da's lang geleden

I'm BACK <img src='/layout/nl/images/smileys/lol.gif' alt='<img src='/layout/nl/images/smileys/lol.png' alt=':d'>'>

WELCOME BACK

Wat vind je van deze eigenlijk??? Enige opmerkingen ofzo?
Melden | Citeer
Amycha schreef op 05-02 17:37:
Amycha schreef:
Bram schreef:
HEE da's lang geleden

I'm BACK :d