Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
SpencerReid
honky tonk bedonkedonk
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
15 van de 24 sterren behaald
Profiel
Defense
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
DIY Rainbow cake028-07-2016 09:44

 MeldenDIY Rainbow cake
Hoi allemaal en welkom bij mijn eerste blog! 

Mijn eerste blogpost gaat over hoe je zelf een regenboog cake kunt maken. Het ziet er ontzettend mooi uit en lijkt ook extreem moeilijk om te maken, maar eigenlijk is het heel gemakkelijk. Verbaas iedereen met deze leuke DIY! 



Wat heb je nodig? 
- Genoeg cake mix voor 7 lagen cake
Je kan deze mix uit een pakje gebruiken of zelf maken, ik maak de mijne gewoon uit een pakje aangezien de rest al genoeg tijd in beslag neemt. Als je al klaargemaakte cake mix gebruikt, kijk dan ook goed op het pakje wat je allemaal nodig hebt want dit kan variëren per merk. 
- Bakvormen, liefst ronde
- Een oven  
- Mixer
- Crème au beurre (dit is de witte laag op de cake en tussen de lagen in zodat ze goed blijven zitten)
- Kleurstof voor voeding

Hoe begin je eraan? 
Ik vind het makkelijker als ik eerst alle lagen in aparte kommen doe, voordat ik deze ga bakken. Dit is makkelijker omdat je hierdoor niet tussen het bakken door telkens nieuw beslag moet gaan maken. 
Wanneer je beslag gemixt is en de goede textuur heeft, voeg je de kleurstof erbij. Soms is een druppeltje genoeg, soms moet je wat meer gebruiken. Voeg genoeg kleur toe tot het beslag de juiste kleur voor je heeft. Natuurlijk mag je kiezen welke kleur jij je cake geeft, maar als je een regenboog wilt maken, raad ik het aan om de lagen de kleuren te geven zoals op de foto (Paars, blauw, groen, geel, oranje, rood)

Wanneer een laag klaar is in de oven, moet je deze helemaal laten afkoelen want anders kan de cake barsten. Ook zal de crème au beurre smelten als de cake nog warm is en dan krijg je niet het leuke witte effect tussen de lagen in. 

Wanneer al je lagen klaar zijn, kan je de crème au beurre maken. Dit gebruik ik ook gewoon uit een mix omdat het gewoon makkelijker is maar dit is natuurlijk ook jouw vrije keuze. 

Als al je lagen klaar zijn, leg je de eerste laag (paars) van onder, je snijdt eventuele harde randen af. Dan smeer je er een goede, dikke laag crème au beurre op en leg je de volgende laag erop (blauw). Dit proces herhaal je tot je cakes volledig stabiel op elkaar gestapeld zijn. 
Als alle lagen op elkaar liggen, kan je ook nog langs de randen afsnijden zodat de cake echt een ronde vorm zijn. Sommige lagen kunnen namelijk iets anders van vorm zijn dan de andere. 

Als alle randen mooi glad en rond zijn, smeer je de overige crème au beurre over de cake en aan de rand om deze te bedekken. 
Je kan zelf kiezen als je je cake nog versiert met hagelslag of iets anders. Wat je ook kan doen, is wat kleurstof bij de crème au beurre doen en leuke, kleurrijke 'toefjes' op je cake maken. 

TIP: Zet de cake in de koelkast want crème au beurre moet koel bewaard zijn!

Ik vond dit een hele leuke cake om te maken en het resultaat was prachtig EN lekker, ik heb er ook heel veel complimentjes over gekregen. Hou er wel rekening mee dat  je heel veel tijd nodig hebt voor deze DIY, ik ben er toch zeker een paar uur mee bezig geweest.
Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze DIY!   

Reactie plaatsen

Reageer op de blog DIY Rainbow cake van Defense .
Bericht plaatsen