Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
check de competitiepagina!!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
15 van de 24 sterren behaald
Profiel
PhoenixMalfoy
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
#Schoolstruggles 419-05-2015 20:43

 Melden#Schoolstruggles





Hi iedereen!
Ik had zin om een stukje te schrijven over school struggles. Ik denk dat iedereen hier wel eens last van heeft, zelf doe ik eindexamen dus ja... dan komen er ook wel wat momenten dat het even moeilijk is! Hier wil ik mijn tips geven :) 

Planning

Een planning maken voor al je werk dat je moet doen voor school vind ik zelf heel belangrijk. Zonder planning word ik helemaal gek, haha! Zelf pak ik een A3 papier en maak ik links een verticale kolom waar ik de data in kan zetten. Boven in maak ik een horizontale kolom waar de vakken in komen. 
Hoe werkt het nu: nou, schrijf alle vakken die je hebt op. Er komt nu bovenaan een rijtje met bijvoorbeeld Duits, Frans, Engels, Wiskunde, Natuurkunde, Biologie, Nederlands, Aardrijkskunde. Je gaat dan per datum kijken wat je wilt gaan doen en schrijft dat dan op bij het desbetreffende vak. Als je het ook daadwerkelijk hebt gedaan markeer je het af, met bijvoorbeeld een gele of groene markeerstift. Nu kun je kijken wat je per dag hebt gedaan. Dit is vooral handig voor toetsweken. 
(Mijn extra tip -> Heb je een toetsweek? Maak dan een nieuwe planning. Zet het vak waar je als eerste een toets voor hebt vooraan op het A3 blad en de vakken die daarna komen zet je daarnaast neer in goede volgorde. Zo kun je zien of je de vakken op tijd af gaat krijgen.) 

Moeite hebben met een vak

Neem bijles! Dit heeft mij heel veel geholpen met bepaalde vakken, persoonlijk les krijgen is erg fijn en je kan al je vragen stellen. In de examenklas kan een examentraining ook heel handig zijn.
(Mijn extra tip -> Stel je altijd positief op, ook al vind je een vak nog zo moeilijk en saai. Toon altijd interesse in de les! Dit zal echt helpen.)

Zelfvertrouwen

Misschien heb je er totaal geen last van, maar ik ben (was) best vaak onzeker voor tentamens! Ik zou er vooral over praten, ik zelf deed dat met vriendinnen. Probeer ook altijd gewoon het vertrouwen in jezelf te vinden, je kunt het best! 
(Mijn extra tip -> Probeer echt positief een toets of tentamen in te gaan. Zelfvertrouwen is de basis van een goed cijfer.)

Motivatie

Heb je problemen met je motivatie? Probeer dan te bedenken waar je het voor doet. Hierna ga je misschien die studie doen die je zo graag wil doen/ je wilt een goed toekomst etc. 
(Mijn extra tip -> Bedenk: Soms is het verstandiger om een paar weken even door te zetten ( bijvoorbeeld in examen periode of in een toetsweek) dan een heel jaar over te moeten doen.)

Studiekeuze

Vaak erg lastig! Vooral belangrijk: bezoek open dagen, zo kun je je goed oriënteren. Daarnaast is het goed om ook een meeloopdag te doen, zo krijg je een goed beeld van de studie. Begin om tijd met je aanmelding, heel veel hogescholen en universiteiten hebben een intake gesprek of zelfs selectie. Houd hier bij bepaalde studies ook rekening mee. Ik ben bijvoorbeeld helaas twee keer afgewezen voor een studie, zorg dat je iets achter de hand hebt en geef vooral niet op. Er komt echt wel iets anders , wat wel gaat lukken!

Heel veel succes iedereen met alles!
Liefs,
PhoenixMalfoy 


Reactie plaatsen

Reageer op de blog #Schoolstruggles van PhoenixMalfoy .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
PhoenixMalfoy schreef op 19-05 22:14:
PhoenixMalfoy schreef:
Mailaa schreef:
Handig. Wel zou het misschien leuker zijn als je er een layout bij maakte.

Thanks! Ja inderdaad :)
Melden | Citeer
Anoniem schreef op 19-05 20:59:
Mailaa schreef:
Handig. Wel zou het misschien leuker zijn als je er een layout bij maakte.
Melden | Citeer
PhoenixMalfoy schreef op 19-05 20:54:
PhoenixMalfoy schreef:
XLumos schreef:
handig, dankjewel 

Bedankt! 
Melden | Citeer
XLumos schreef op 19-05 20:51:
XLumos schreef:
handig, dankjewel