Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefdπŸ“š
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
16 van de 24 sterren behaald
Profiel
MissLestrange
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
Nanowrimo #week 1108-11-2014 20:41
Hoe je een kut leven moet vermijden4204-11-2014 15:20
Colour Remover van de Kruidvat406-06-2014 17:14
Geaardheid227-03-2014 14:33
Perfectie?408-03-2014 20:24

 MeldenNanowrimo #week 1
Hallo allemaal :). Dit jaar besloot ik om voor het eerst mee te doen aan de nanowrimo. 
 Nano-wat? Nanowrimo, oftewel: NAtional NOvel WRIting MOnth. Dat houd in, dat er in november een groot evenement gehouden wordt waarbij je in één maand minimaal 50.000 woorden schrijft aan je novel. Dat is ongeveer 1667 woorden per dag. Dit is het eerste jaar dat ik mee doe. Ik doe mee omdat ik een heel leuk verhaal had verzonnen, maar ik kreeg niets op papier. En het leek me wel leuk om de opeenvolgende vier weken een blog te posten over hoe het mij vergaan is.

Wat voor een verhaal ik schrijf, schrijf ik aan het einde ;).



Dagen voor de nanowrimo: Het verhaal dat ik voor ogen had 'kende' ik al sinds begin juni. Ik wist dus gelukkig wel waar ik heen ging, maar nog niet precies alles. Half september heb ik een hele saaie Engelse biografie van mijn personages geschreven - wie het wil lezen, dat mag. -. Ik was er namelijk van overtuigd dat ik alles heel netjes voor zou bereiden. Helaas, begin oktober sloeg het noodlot toe. Ik liet mijn beker kamille thee over mijn toetsenbord heen vallen, en mijn laptop was dood. Toen ik twee weken later mijn laptop terug kreeg, was ik zo inspiratieloos, dat ik het opgegeven had. De week voor de nanowrimo heb ik in pure doodsangst doorgebracht, ik had haast niets voorbereid en wist niet helemaal waar ik heen wilde. 

1-11-14: Om drie uur 's nachts werd ik helemaal zenuwachtig wakker, met een kriebelend gevoel van spanning in mijn onderbuik. Ondanks dat ik super tegen het moment opzag, ben ik toen gelijk gaan schrijven. Ik schrijf namelijk het best tussen drie en vijf uur 's nachts. Helaas ging het niet zo goed, het begin vind ik altijd moeilijk bij een verhaal, ook was het onderwerp van het verhaal dat ik wilde schrijven héél anders dan dat ik gewend was. Normaal schrijf ik namelijk korte, spannende verhalen van rond de 5000 woorden. Toch heb ik mijn woordcount gehaald :)
Woordcount: 1676.

2-11-14: Ondanks alle drukte die dag (lees: de hele middag naar het centrum met m'n moeder, om halloweenspullen voor mijn broertje en zusje te kopen, en daarna naar de halloweenoptocht van hun), heb ik mijn wordcount met veel moeite gehaald! Ik had wel echt heel veel moeite om te accepteren dat je niet mag editen en dat je het ook niet terug mag lezen. 
Woordcount: 3355.

3-11-14: O god, deze dag was echt ronduit verschrikkelijk. Waarschijnlijk heeft één van die etterige kinderen bij de halloweenoptocht me aangestoken en me ziek gemaakt. Ik had echt súper veel keelpijn én ik moest nog eens gaan leren voor de toetsweek die ik had. Maar ja, toch heb ik mijn woordcount gehaald, ondanks dat ik er heilig van overtuigd ben dat het ontzettend slecht geschreven is.
Woordcount: 5010 (Al 10% geschreven!)

4-11-14: Dus, het begin van de toetsweek. In de ochtend had ik snel nog een paar honderd woorden getypt, en ik hoop dat mijn toets niet al te verschrikkelijk ging. In de avond heb ik snel de rest afgeschreven, ik heb namelijk ontzettend studie ontwijkend gedrag, zowel met schrijven als leren :'). 
Woordcount: 6749.

5-11-14: Ik heb hier in de ochtend weer een paar honderd woorden geschreven, anders had ik het echt niet afgekregen. Ik ging hier serieus al om acht uur naar bed! Zo beroerd voelde ik me. Ik was hier echt heel bang dat het niet goed was, en had een enorme ruzie met mijn inner editor...ik haat haar, mijn inner editor.
Woordcount: 8380.

6-11-14: Wow, hier heb ik zo'n heftige ruzie met mijn inner editor gehad dat ik zelfs hoofdstukken geschrapt heb. Ik heb namelijk de tik dat als mijn eerste hoofdstuk bijvoorbeeld 2000 woorden is, dat de rest van alle hoofdstukken van het verhaal ook 2000 woorden of meer moet zijn. Maar dat lukte niet. Dus toen ik huilend op het punt stond om mijn hele verhaal te verwijderen, heb ik maar gewoon besloten dat ik geen hoofdstukken ga gebruiken tot ik mag editen. 
Woordcount: 10.047 (Jeej! 20% af!)

7-11-14: Gisteren, ik ben hier echt heel slecht geweest. Ik was horseland aan het kijken - jeugdsentiment -, dus ik wilde helemaal niet meer schrijven :'). Maar ik begon hier wel mijn verhaal echt leuk te vinden en het eindelijk een beetje uit te pluizen waar ik heen wil. Daar ben ik wel blij mee. Trouwens, het helpt echt voor mij om ASMR video's te gaan luisteren van Heather Feather, dat helpt echt ontspannend en mijn hoofd gaat ervan tintelen, hahaha.
Woordcount: 11.719

8-11-14: Vandaag werd ik wakker, na een heerlijke nacht slapen. Ik heb redelijk goed gedroomd - je zult straks wel lezen dat ik hele vage dromen kan hebben -. En heb tot mijn verbazing aan één stuk door geslapen, normaal word ik midden in de nacht wakker. Toen ik op mijn laptop in logde op nanowrimo.org, zag ik dat het vandaag de dag was dat we dubbele woordcount deden. Fuck. Máár heel braaf ben ik gaan typen en nu heb ik 13.500 woorden en mijn doel is 15.000, dus ik moet voor ik ga slapen nog even snel 1500 woorden typen :').

Oké, dus dit is het verhaal wat ik doe voor de nanowrimo:

Het is een verhaal waar ik over heb gedroomd in juni, ik vond het zo'n leuke droom dat ik er graag een verhaal van wilde maken. Alleen, het is niet echt een makkelijk onderwerp om 'zo' op te schrijven.

Eens in de vijftig jaar, gaat Will van de geestenwereld naar de aarde, om de voortgang van de mensen en hun wereld in kaart te brengen. Deze keer is het anders, voor het eerst in de geesten geschiedenis gaan er twee vrouwelijke geesten mee met hem. Ze ontdekken het bestaan van paranormaal begaafde en er is een opstand in de geestenwereld terwijl ze weg zijn. Niets zal meer hetzelfde zijn als ze naar hun eigen wereld terugkeren.

Till next week!

Overigens, voor de mensen op deze site die ook meedoen, veel succes!


Reactie plaatsen

Reageer op de blog Nanowrimo #week 1 van MissLestrange .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Jessepinkmanlover schreef op 28-11 21:33:
Jessepinkmanlover schreef:
Leuk!