Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd📚
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
14 van de 24 sterren behaald
Profiel
Sophisticated
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
SMT: Wie draagt het beste!003-11-2015 15:33
Gezochtblog!7321-09-2015 18:45
Broken wrist door CoffeeAddict213-09-2015 19:41
Back-2-school: leertips!330-08-2015 17:06
Competitie gewonnen! :D126-08-2015 18:14
Tekening door Kustjetyra ♥025-08-2015 21:22
Tekening door 5SecondsofStarbucks ♥524-08-2015 10:04
Anti-verveeltips422-08-2015 19:40
6 dingen die puistjes veroorzaken622-08-2015 13:27
Jenny's lookbook115-08-2015 11:44

 MeldenBack-2-school: leertips!

Hee lezertjes,


Ik weet dat ik hier wel een beetje laat mee kom, maar mijn school begint ook pas dinsdag. Ik ga naar de 2e en deze tips die ik nu ga geven geef ik allemaal uit mijn eigen ervaringen van de brugklas. (:
O ja, ik weet dat er 'school tips' hieronder staat, lees in plaats dat maar even leertips. xD



Tip 1:
 Goede nachtrust is belangrijk! Het is beter om eerder naar bed te gaan dan om tot middernacht te studeren. Geloof me: als je op tijd naar bed gaat, onthoud je ook meer!

Tip 2: Maak je bureau leeg als je aan je huiswerk begint! Wanneer je bureau leeg is, kan je ook niet afgeleid worden door andere spullen tijdens het leren. Zorg er dus voor dat je alleen de nodige spullen op je bureau hebt liggen.

Tip 3: De beste tip voor als je huiswerk gaat maken: leg je mobiel weg! Hoe verleidelijk het ook is om even 'even je app te checken', je kunt dat beter toch maar niet doen. Voor je het weet ben je daar al een half uur aan tijd kwijt!

Tip 4: Krijg je de woordjes van Frans of Duits maar niet in je hoofd? En heb je nog nooit overhoorprogramma gebruikt? Dan is het tijd om dat toch wel te doen! Ikzelf gebruik altijd Wrts (aanklikbaar) als ik woordjes moet leren.
Het handige daaraan is dat je als je de woordjes aan het invoeren bent, je eigenlijk meteen al een soort aan het leren bent. En wanneer je je daarna overhoort zul je ook zien dat je meer hebt onthouden dan je eigenlijk denkt.
Het nadeel daaraan is dat als je per ongeluk een typefoutje maakt, je het dus ook verkeerd leert. Zelf heb ik het ook een keer gehad. Dubbelcheck dus altijd alles een keer voordat je begint met overhoren!

Tip 5: Heb je even niks te doen in de pauze en heb je het uur daarna een toets? Laat je dan overhoren door je vrienden! Je kunt het natuurlijk ook in jezelf doen, maar samen leren is natuurlijk minder saai! (:

Tip 6: Begin op tijd met je huiswerk! Kijk in je agenda (of Magister, als jouw school dat heeft) voor welke vakken je veel moet maken en voor welke vakken minder huiswerk hebt. Begin aan het vak waar je veel voor moet maken. Dan heb je dat alvast af en kun je daarna verder met het andere werk. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het andersom fijner vindt, het verschilt per persoon.

Tip 7: Onze leraar biologie zegt altijd: 'studeren is herhalen!' En hij heeft best wel gelijk. Als je iets echt goed wilt onthouden, moet je het keer op keer gaan herhalen. En weer herhalen. En weer herhalen...

Tip 8: Maak een planning voor je huiswerk! Doe bijvoorbeeld iedere 15 minuten een ander vak. Sommige mensen vinden het fijn als je even pauze houdt tussen het vele huiswerk door. Bijvoorbeeld eerst een half uur huiswerk, daarna een kwartiertje pauze. Kijk maar wat je fijn vindt. Ikzelf hou eigenlijk nooit pauzes, haha, ik maak altijd alles aan een stuk door.

Tip 9: De beste tip voor als je een toets hebt: maak een samenvatting! Bekijk de hele tekst, haal daar het belangrijkste uit en typ het uit. Tenminste, ik typ het altijd uit. Je kunt het ook schrijven als je het fijn vindt. Het fijne aan typen is dat het véél sneller gaat dan schrijven en je kunt het opslaan en bewaren voor de volgende keer als je hem nodig hebt. Dat had ik vorig jaar bijvoorbeeld bij geschiedenis: voor de laatste toets moesten we het hele boek gaan leren. Ik heb er dus helemaal niks aan gedaan omdat ik echt totaal geen zin had om die 140 bladzijdes te gaan lezen, totdat ik op Word nog opgeslagen samenvattingen vond van het begin van het jaar. Die waren veel fijner om te lezen en ik denk dat ik daardoor toen een 9,5 had gehaald, haha.

Tip 10: De plek waar je leert/huiswerk maakt is ook heel belangrijk! Ga bijvoorbeeld niet in de woonkamer zitten als de tv keihard aanstaat, dat leidt alleen maar af. Zoek een rustige plek op (bijv. je kamer), zo kan je je het best concentreren. Sommige mensen vinden het fijn om met muziek te leren. Zorg er dan wel voor dat de muziek niet te hard staat! Uit onderzoek is gebleken dat klassieke muziek je het beste helpt bij het huiswerk maken/leren.



Dat was het dan weer voor vandaag! Overmorgen begint school, dus dan kan ik helaas niet meer zoveel blogs gaan plaatsen, maar ik ga wel proberen om elke dag wat tijd vrij te maken!
Ik zal het heel erg waarderen als je even een reactie achterlaat en misschien ook even abonneert op mijn blog. :3
De volgende keer geef ik je do's and don'ts voor school. Blijf mijn blog volgen als je geïnteresseerd bent! (:

Veel liefs,
Sophisticated aka Jenny

Reactie plaatsen

Reageer op de blog Back-2-school: leertips! van Sophisticated .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Sophisticated schreef op 03-09 19:08:
Sophisticated schreef:
Bram schreef:
letterlijk back 2 school

2

ik snap hem niet...? xD
Melden | Citeer
Sophisticated schreef op 02-09 19:07:
Sophisticated schreef:
Juliaatje schreef:
Ik moet morgen tot 10 over 3

Ik tot 4 uur sad *cry*
Melden | Citeer
Sophisticated schreef op 31-08 11:07:
Sophisticated schreef:
Juliaatje schreef:
fijne tips!! Jammer dat school weer begint zomervakantie ging echt snel voorbij

Dankje! En ja idd :c hoelaat moet jij vandaag naar school?