Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Happy Birthday to Itsmeblub & Myonlywish!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
12 van de 24 sterren behaald
Profiel
ThePosivibes
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
ThePosivibes // Mentale kracht112-08-2018 16:52
ThePosivibes // #1 Waar wordt ik blij van?212-08-2018 16:47
ThePosivibes // Positieve gedachten011-08-2018 21:30

 MeldenThePosivibes // Positieve gedachten



Heeey lieve blogvolgers,

Laten we het vandaag eens hebben over je mindset! Iedereen heeft wel eens van die dagen waarop negatieve gedachten je gek maken. Je hoofd lijkt er alleen maar voller van te raken. Geen paniek, want in deze blog ga ik jullie vertellen hoe je die negatieve gedachten om kan zetten naar positieve gedachten. Laatst heb ik daar namelijk een artikel over gelezen, toen mijn negatieve gedachten mezelf gek en verdrietig maakte. De manier van denken waarop je je negatieve gedachten omzet naar positieve gedachten komt uit de wereld van de yogafilosofie. 
Volgens de yogafilosofie plant je telkens wanneer je iets zegt, doet of denkt een zaadje in je geest die op een later moment zal ontkiemen. Dit kan over een week zijn, maar ook pas over een aantal jaren. Alles wat jij nu meemaakt heeft eigenlijk niks met het nu te maken, het is een zaadje die je in het verleden heb geplaatst en nu ontkiemt. Daarom kan je er ook direct afstand van nemen! 

Ik ga een voorbeeld geven:
Je baas snauwt tegen je, omdat je nu al meerdere keren vergeten bent om je opgegeven taken te vervullen. Op jou komt je baas nu erg snauwend over, maar misschien bedoeld je baas het niet zo. Het komt op jou zo over door een zaadje dat je in het verleden hebt geplant in je geest. Des te belangrijker is het hoe je op dat moment reageert, snauw je terug naar hem? Dan plant je hetzelfde negatieve zaadje in je geest, dan plant je weer hetzelfde zaad in je geest, waardoor eenzelfde situatie zich in de toekomst zal herhalen. Jij bepaald wat er in de toekomst gaat gebeuren! Het is belangrijk dat je bewust bent van je eigen "kleuring". 
Nu is het aan jou de taak om ervoor te zorgen dat je geen negatieve zaadjes meer in je geest plant, maar zo veel mogelijk positieve zaadjes! Dat doe je door precies het tegenovergestelde te doen van wat je normaal doet, ben je altijd gestrest voordat je naar school gaat? Wees dan rustiger of relaxter dan voorheen. Door het tegenovergestelde te doen plant je een positief zaadje in je geest die later zal ontkiemen, hierdoor heb je er later ook profijt van! Het is is dus ook mogelijk om positieve zaden in je geest te planten. 

Om het voor nu even samen te vatten, jij kan vinden dat je baas snauwend overkomt, dat een bepaald voorwerp niet lekker ruikt. Zulke dingen bepaal jij, die gedachten maak jij. Niets is iets vanuit zichzelf, het wordt pas iets als jouw geest er iets van vind. Door te oefenen in deze manier van denken is het de bedoeling dat je heel anders tegen de wereld gaat aankijken. 

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad!<3
Liefs Ling

Reactie plaatsen

Reageer op de blog ThePosivibes // Positieve gedachten van ThePosivibes .
Bericht plaatsen